Openingsevent OverKop Mechelen op Transit M!

Nieuws

23/09/2021

UITNODIGING

Feestelijke heropening OverKop Mechelen

 

Zaterdag 9 oktober

15u30 – 18u00

Jongerenzone Douaneplein 2, Transit M

Met openingswoord van Vlaams Minister Welzijn Wouter Beke om 16u30

 

Beste partners, collega’s, vrijwilligers en sympathisanten van OverKop Mechelen,

 

Het is zover. OverKop Mechelen huldigt feestelijk zijn werking in op de nieuwe locatie op het Douaneplein!

Geen betere timing om onze opening te vieren dan tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, dat in het thema van #SamenVeerkrachtig sociale verbondendheid en mentale veerkracht bespreekbaar maakt.

Stadsgenoten met elkaar verbinden, een warme plek en luisterend oor zijn; dat is de essentie van OverKop Mechelen. Met de herlocatie naar het Douaneplein, staat OverKop met beide voeten recht in het hart van de jongerenzone Tranzit M, dicht bij jongeren.

 

Het OverKop openingsevent wordt zaterdag 9 oktober vooraf gegaan door de Warme William groepswandeling specifiek voor jongeren vanaf 14 jaar (1,7km, gratis en zonder inschrijving).  De wandeling start aan de Ask-Me-Anythingbank in de Kruidtuin om 13u30, 13u45 en 14u en eindigt op Transit M, aan de start van het feestelijk OverKopevent. Doorheen de wandeling (Kruidtuin – Villa 32 – Transit M) hoor je een hartverscheurend liefdesverhaal (Parris, ‘Dromen over Thuis’), zie je creatief talent van RADAR én komen jongeren aan het woord.

 

Om 16u30 huldigen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke; schepen Gabriella De Francesco, schepen Abdrahman Labsir en Penhouder OverKop en Dir. CAW BML Bart Claes, officieel OverKop Mechelen in. Geniet vanaf 15u30 doorlopend van de SportTruck activiteiten, Panavoetbal, Test-je-Veerkracht @ OverKop / Warme Williambank, Virtual Reality Brillen (JOETZ), de J@M Foodtruck (Manestarters) en een streepje muziek.

 

Check onze Line-up in bijlage en verheug je op ons programma met een jongerenpanel, jongerenband Antidepressiva, Duo Buddy-interview, Spoken Word en zang.

Maak je agenda vrij, neem deel aan dit netwerkevent, deel ons event op social media, spreek een paar jongeren aan en wees erbij!

 

OverKop Mechelen is een samenwerking tussen CAW Boom Mechelen Lier, CGG De Pont, Stad Mechelen, 1Gezin1Plan Trawant en situeert zich in het OverKop netwerk Trawant-

Het is een ontmoetingsplaats voor en door jongeren tot 25 jaar, waar je binnen en buiten kan wandelen, een warm onthaal en luisterend oor vindt; tot rust kan komen of eigen activiteiten kan uitproberen. Iedereen is welkom! Het is dan ook dé plek om als jongere even langs te komen, elkaar te ontmoeten, te troosten en getroost worden.

 

Het OverKop-team en zijn kernpartners kijken er naar uit jou te mogen ontvangen.

Meer info kan je vinden op:

 

Contactgegevens
Ludmilla Moons – Coördinator OverKop Mechelen / Netwerkcoördinator OverKop Trawant
Ludmilla.moons@cawbml.be | mechelen@overkop.be
0493 40 64 93