Digital Storytelling

Overkop met jou

12/09/2021

Unieke verhalen maken een gedeelde wereld mogelijk
 

Een digitaal verhaal is een filmpje van 1 tot 3 minuten waarbij de verteller een persoonlijk verhaal vertelt  op basis van stilstaande beelden, een voice-over en muziek. Met Digital Storytelling leer je ervaringen en verhalen van je afschrijven en ze zelf monteren tot een video.

"What's your story?"

Digital storytelling geeft de kans aan jongeren, volwassenen en ouderen om hun stem te laten horen binnen de maatschappij, om te tonen dat hun stem telt. Laat je stem horen en werk aan vertel skills en digitale vaardigheden. Jouw resultaat kan een helende uitlaatklep zijn maar ook een unieke manier om iets met de buitenwereld te delen. 

  • We bereiden jouw thema voor
  • we creëren een veilig platform om over het thema in gesprek te gaan (in groep)
  • We geven vorm aan het verhaal
  • We maken een storyboard
  • We monteren de video
  • We organiseren een eindprojectie, waarbij jongeren hun verhaal aan elkaar kunnen tonen en met elkaar in gesprek gaan hierover

Door persoonlijke verhalen met elkaar te delen ontstaat een speciale band tussen peers. Jongeren voelen zich meer verbonden met elkaar en leren naar elkaar te luisteren.

Geïnteresseerd om een aan een persoonlijk verhaal te komen werken? Contacteer Helena Rochette en laat je inspireren.

Vind je het boeiend om deel te nemen aan een groepsatelier digital storytelling? Check onze socials; vraag een workshop aan met jouw groep of school of ontdek wanneer ze spontaan geprogrammeerd worden!