OverKop in Concert

Verhalen, media en herinneringen

23/09/2021

"Dat er een plaats is waar jongeren echt zichzelf kunnen zijn, vind ik fantastisch!"

Johannes Faes / Tourist LeMC

OverKop-huizen bieden broodnodige steun aan jongeren tot 25 jaar

Jongeren hebben meer dan ooit behoefte aan steun en een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Dat blijkt uit een recente enquête die de OverKop-huizen uitvoerden tussen 17 en 28 juni in samenwerking met het agentschap Opgroeien. Ook een onderzoek van de KU Leuven in januari kwam tot dezelfde vaststelling: drie op de vier jongeren zijn eenzaam en bovendien neemt de bereidheid om hulp te zoeken af.

Uniek concert

Om alvast voor een eerste duwtje in de rug te zorgen, organiseerde OverKop op 1 juli een concert in het OverKop-huis van Genk. Tiktok-fenomeen Jonatan Medart was gastheer en drie artiesten, nl Daniël Busser, Blu Samu en Tourist LeMc gaven het beste van zichzelf voor een intiem publiek van 40 jongeren. Zij kregen de exclusieve kans om aanwezig te zijn. Dit concert werd via een livestream uitgezonden voor heel Vlaanderen.

Geniet mee van enkele hoogtepunten van ‘OverKop in concert’.

(Copyright: www.rodeneuzendag.be)

OverKop-huis in jouw buurt!

Ook minister van volksgezondheid Wouter Beke was aanwezig in OverKop Genk. Hij voelt het belang van een initiatief zoals OverKop haarscherp aan. “Iedereen voelt zich wel eens minder goed en dat is oké. Maar het is belangrijk om er niet mee te blijven zitten. Praten over je problemen met iemand die je vertrouwt, helpt. De OverKop-huizen kunnen daarbij helpen. Dankzij de uitbreiding tot 30 huizen verspreid over Vlaanderen en Brussel, zorgen we ervoor dat er altijd wel een OverKop-huis in de buurt is.

(copyright: www.rodeneuzendag.be)